Fifi of Kungsgarden

Senaste inläggen

Av Sofia - 8 mars 2012 18:15


I lite tidsbrist till långa och ambitiösa inlägg på bloggen kan jag ju istället passa på att slänga upp bilder av resultatet från ett av våra senaste projekt i skolan. Jag gör inte baaaara små små katter om dagarna liksom. Här är resultatet av ett projekt vi hade efter jul, bygga stort och inspirerat av klassiska antika urnor. Funderar fortfarande på i vilket hörn den skulle få plats hemma i lägenheten...


 


 


 

ANNONS
Av Sofia - 7 mars 2012 22:04


 


Idag invigdes tekannan ihop med lite obligatoriska semlor. Yam yam! Blir stora tekalas framöver då jag byggt en tekanna åt mamma som rymmer minst 20 koppar... Så se bara till att bjuda in er själva när ni har vägarna förbi!   


ANNONS
Av Sofia - 7 mars 2012 15:31


 

Idag dök ett par gamla bilder upp på fb från World Winner 2009 i Schweiz. Här är jag och S*Leopardettes U want me of Norrguld som vann den åtråvärda titeln det året, 6-10 månader. Mycket spännande final där och min första gång som assistent på ett WW, så naturligtvis kändes det hur ballt som helst!   Syns kanske på min mycket allvarliga och koncentrerade min... lighten up a little?   


Av Sofia - 6 mars 2012 22:03


 


Och klassen över på att tillverka handtag... En lite skojjsig syn sådär för oss med rubbad humor   Inte mycket bloggande hanns det med idag, har varit flit i skolan som demonstreras av bilden ovan typ och därefter minglat lite på Sydkattens årsmöte. Mer om det another day, nu är det sova som gäller! 


Av Sofia - 5 mars 2012 15:01


 


Så var man äntligen hemma i det skånska landskapet igen. Katterna mycket nöjda och belåtna över detta faktum. Dolly har dock ingen anledning att klaga över bilresan då hon som ensam lyxkatt fick åka i mattes knä och sträcka ut sig ordentligt i solen som kom in genom bilrutorna...   Om ni någonsin träffat på en oriental förstår ni vad dagens rubrik betyder - När de pratar och vill påpeka saker låter de precis som partytutor!Och naturligtvis måste det påpekas lite då och då att det faktiskt var orättvist att den där DollyPoden inte behövde sitta i någon bur... fniss...   Även Ice kom med lite läten i ett försök att bli utsläppt ur sitt snigelhus men på det stora hela var alla kissarna tillfreds med tillvaron och utvilade efter hotellnatten... Nu är det bara mattarna som ska vila ut ordentligt efter helgen också om det blir någon tid till det! Sydkattens årsmöte imorgon och sedan utställning i Danmark på lördag. Full rulle, så vi ses snart igen kattvänner! Och tack Camilla och partytutorna för trevligt sällskap på färden hem! 


 

Av Sofia - 4 mars 2012 22:13


 


LIte extra glidslem på snigeln och segern var hennes! Hejja Ice! Inte dåligt med priser dessutom, flera säckar kattmat och sand. Är glad att jag inte åker tåg, det var illa nog att behöva springa fram och tillbaka från showen till hotellet tre gånger för att få med mig allt... Funderade på att bara ringa Blekingebon och säga åt honom att komma och hämta sina vinster själv   Nu är vi i alla fall installerade på Scandic och slappar utav bara satan på rummet, man blir verkligen mör efter en sådan här helg... Vi eftersläntrare som är kvar på hotellet till på måndag har med gemensamma krafter dragit i oss lite hämtmat och nu är det snart sova-som-en-stock som gäller... Tack NERK för den här gången, imorrn bär det av mot Skånelandet!


Av Sofia - 3 mars 2012 21:07


 


Såhär tillbaka och åter hemmastadda i bananträdet börjar dagen ta ut sin rätt på oss tvåbeningar. Showen var stor och höll på länge och själv slet jag dessutom som ensam assistent vid min domare... Jodå, det går eftersom ägarna bär upp sina katter själva till burarna men visst kräver det högt tempo om man ska hinna med att presentera dom för domaren, städa burar, riva papper och samtidigt slänga ett getöga på de egna katternas bedömningar. Kunde i af låna Birgitta från domaren bredvid i de riktigt akuta situationerna, tur det! ;) Resultatmässigt var det väl lite upp och ner (eller en "skitdag" för att citera en norrländsk bengalägare  ) men vissa hade ändå anledning att fira. Siraps-Taffyn flörtade till sig ett Best in Show som junior och Blå fanor vajade under hankattspanelen då Leo drog hem en vinst åt ryssarna. Pod och Ice tog sig båda till final men fick se sig slagna på målsnöret med en ynka röst vardera. Jag konstaterade helt enkelt att min otur för dagen inte bara drabbade min egen DollyPod utan alltså dessutom gick ut över snigeln, baaad inflytande av mig!    Trodde ju liksom att Ice var en säker backup så att jag i af skulle komma hem med någon liten segerpåse i bakfickan! Well, det kan ju ha varit prepareringen som misslyckades också, Annas råd att använda glidslem på Ice päls eftersom hon är en snigel känns ju såhär i efterhand som ett tips jag borde ha följt... lol   Hursomhelst, det var en trevlig och intensiv dag och najs att träffa alla gamla kattvänner såväl som kära fiender. Man känner sig liksom som hemma, ni är omtyckta allihopa! Ses imorrn och grattis alla dagens vinnare! 

Av Sofia - 2 mars 2012 16:54


 


Nu sitter jag på tåget på väg till Anna Banana i Katrineholm. Djurvagnen visade sig för en gångs skull vara i princip tom och mycket stillsam. Har ju mest erfarenheter av rena zoo- och lekplatspartyn som äger rum i just denna delen av tåget med hysteriska ungar som rusar i gångarna och 3-4 hundar som stimmar upp varandra ända från Lund till Stockholm... Well, det satt faktiskt en passagerare i samma sittgrupp som jag bokat plats i när jag klev på, men snabbare än en iller hade han plötsligt rafsat ihop sina saker och ursäktat sig med att han "skulle byta till den tysta avdelningen" istället... Eh, kan det bli mycket tystare än det är här? Antingen måste han varit rädd för katter, eller rädd för fifisar Hursomhelst kunde jag istället vräka ut mig och ställa upp Dolly och Ice där jag lätt kan klappa och dela kakor med dom. Utmärkt! Vid sju sägs det att tåget ska vara framme i Katrineholm, får väl se om jag vid det laget börjat tugga upp skumgummit i tågsätena av utdragen svält eller om jag kapitulerat och handlat lite slibbig mat från bistron... Än så länge förlitar jag mig i af på min medköpta fika! Hoppas att ni andra som på ett eller annat vis också är på färd för att besöka NERK imorgon har det bra där ni är och får en trevlig resa! Miss you all will see you tomorrow   


 

Snigel


 

Dollypod 

Presentation


En blogg av mig, Fifi 20 år, och mötet mellan mina olika intressen. Välkommen att kika runt!

Vill du följa min blogg?

Sök i bloggen

Läs gärna!

Kategorier

Dont forget...

Photobucket

at:

 

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv

Bloggtrafik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se