Fifi of Kungsgarden

Senaste inläggen

Av Sofia - 16 mars 2012 14:21


 


Ännu ett vårtecken - Frisörbesök. Det är inte bara bengaler som ska dammas av, devsar som ska badas och hundar som ska ryckas nu när solen tittar fram igen efter vintern. Även en Fifi behöver sig en shape-up av manen för att inte se ut som en skabbräv och få dragna certifikat...   To be continued! 

ANNONS
Av Sofia - 15 mars 2012 18:25


 


Det här fina kortet på förbiflygande vårbengal är taget av Susanne Jönsson på S*Foxloves. Hon har alltså inte bara humlor och sparvar som börjar vakna till liv efter vintern och surra omkring i trädgården, utan även bengaler  Passa er där hemma, en snabb öppning av fönstret eller balkongdörren och bengalerna har flaxat iväg i vårsolen!  

ANNONS
Av Sofia - 14 mars 2012 17:22


 


Idag har vi upplåtit ett styck bengal och ett styck devon för klappning på ProPlans konferens för utbildning av deras försäljare. Meningen var att dessa skulle få träffa på och lära sig lite om några olika kattraser för att öka kunskaperna därute i butikerna. Devs fick ställa upp och åka på "låtsasutställning" och lät sig mer än gärna knådas och gosas av sin publik som aldrig träffat på något sådant som en rexad katt förut. Devstrollet gjorde naturligtvis succé!   Även sådana sköna filurer som gummiråttor, orientaler och birmor fanns på plats (bland annat). 


 


 


 


 

Av Sofia - 13 mars 2012 19:11


 


Idag fick alltå en liten flock glas- och keramikelever våldgästa en av skånes glashyttor för att leka med varmglas. Jätterolig upplevelse och vi fick alla prova på att blåsa och forma vårt eget designade objekt. Näe, det blev ju inte exakt som våra skisser (hehe) men tycker ändå det gick förvånansvärt bra för att vara ett första försök! Mysigt också att få vistas i en glashytta och få en inblick i en process som man annars sällan kommer nära. Elisabeth i klassen tog en massa fina bilder under dagen som jag säkert kan låna och visa upp här så småningom, idag blir det bara ett smakprov från mobilkameran. Sammanfattningsvis en inspirerande och lärorik dag, mer glaskonst åt folket!  


 

I hyttan, varmt som i en bakugn naturligtvis!


 

Emma in action


 

Glaskonst producerad av Incendi, mums! 

Av Sofia - 12 mars 2012 20:58


 


Ihopburrad i sängen i Arlöv och vårdar mina krigsskador... Efter ett spontant besök i Flyinge för att klappa kattungar har jag ett rött rinnande, kisande öga och ett lika rött uppsvullnande finger. Det första till följd av en kattvippa som med en härlig snärt smackade till rakt i ögat så att stjärnorna dansade och fingret fick sig snart därefter ett rejält kärleksbett av en ivrig kattunge som trodde att det var en leksak den fångat... Aj aj aj! Lärdom: Dont do spontanbesök i Flyinge på måndagar. Jag ska tydligen bara gå och dra ett täcke över mig och hålla mig väl gömd resten av kvällen. Hoppas denna skadebenägenhet har gått över till imorgon då vi ska iväg på glasblåsning! God natt! 

Av Sofia - 11 mars 2012 22:12


 


Idag har det varit sömn, melodifestivalen i repris, lite mer sömn och så lite varma mackor... Alltihop avrundat med "Äkta människor" nu på kvällen men det är ungefär vad den här latmasken har orkat med idag. Naturligtvis med en Pod och en Devs på magen i soffan! Om man är seg efter en vanlig utställning är det här av en helt annan dimension må jag säga, eller så har jag på bara en vecka sedan förra showen blivit oerhört trött och skröpplig...   Blekingebon ställde i alla fall upp och gottgjorde för sin plötsligt uppdykande, akuta och snabbt övergående släng av influensan igår morse ("jag mår inte så bra, kan nog inte åka med till Danmark"), genom att duka upp en rejäl frukost och förse mig med allt jag pekade på... Klokt där tycker jag! Bloggandet har också fått ligga i vänteläge medan det var jag och inte datorn som behövde ladda batterierna, men snart är jag fullsmackad med energi igen och utlovar normala bloggtakter under morgondagen! Idag blir det lite bilder på Dolly från bedömningen hos Eric Reijers i går. Ni har säkert redan hängt med i rapporteringarna på FB, vi var flera svenskar som hade all anledning att fira! Och härnäst väntar SVERAKS årsmöte i Borås då vi får festa till det på riktigt och skåla rejält för allas framgångar under det gångna året, det ser vi fram emot!   


 


 

Av Sofia - 9 mars 2012 22:37


 


Kvällen har tillbringats på peppande snigelparty i Hjärup inför Danmark imorgon. Såväl inbitna skåningar som blekingebor och skogstroll fanns på plats och diskussionerna pendlade mellan allt från hälsa, kosthållning och utställning till huruvida det skulle gå att rösta på melodifestivalen från Danmark...   Vi ses imorrn, hjälps väl åt att hålla reda på domare och katter hoppas jag! 


 


 


 


Av Sofia - 9 mars 2012 09:30


 


Fredagar innebär som bekant fullkomlig frihet och eget ansvar att jobba i skolan - Det vill säga sovmorgon som ganska ofta resulterar i "hemstudier"   Idag ska jag dock ta till vara på dagen och åka dit en sväng, något att pilla med finns det alltid! Och appropå rubriken, så var det mamma som myntade uttrycket när jag fick på mig kläderna jag fått i födelsedagspresent, vilket naturligtvis liksom hänger i varje gång jag går på mig den där blusen med kragen...  Hursomhelst, god morgon på er och ha en underbar fredag, packa och res lugnt inför danmark i morhon! 

Presentation


En blogg av mig, Fifi 20 år, och mötet mellan mina olika intressen. Välkommen att kika runt!

Vill du följa min blogg?

Sök i bloggen

Läs gärna!

Kategorier

Dont forget...

Photobucket

at:

 

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv

Bloggtrafik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se