Fifi of Kungsgarden

Alla inlägg under januari 2012

Av Sofia - 25 januari 2012 22:12


 


Lugn dag idag, pausat från dammet i lerverkstan och chillat, övningskört och dödat tid på Facebook. För att livet inte ska vara allt för orättvist måste ju Devs också få en egen bild upp på bloggen, även om han inte är uppe och tävlar om listplaceringar. Han tycker att det är skööönt med lediga dagar... han som har dom så sällan...      

Av Sofia - 25 januari 2012 12:24


 


Ja, vem var då denna hemliga person som satte griller i huvudet på er under måndagen?   Naturligtvis förtjänar denna person en ordentlig presentation här på bloggen och inte bara mystiska bildledtrådar! Först och främst hade vi bananen som blivit lite utav en klassiker i kattvärlden och används som tilläggsnamn på flera personer. Snigeln var kanske lite knepigare, för det finns många personer som kan förknippas även med denna men i det här fallet var det det tydliga slemspåret efter snigeln som var poängen. Citat; "Åh Russel Crowe i Gladiator, honom får man ju snigelspår i trosorna av..." Japp, ni vet vem det måste vara alltså... 



The one and only Anna-Banana Ohlsson of Neospride!   (Med "the serious look"  


Ni som vill lära känna henne lite bättre kan ta en tur in på hennes BLOGG eller varför inte friska upp minnet med några gamla klassiska Anna-citat... Eller helt enkelt hugg henne på nästa utställning för lite quality time  Puss på dig Anna för att du ofrivilligt ställde upp i dagens hemliga person!

   

Av Sofia - 24 januari 2012 18:55


Jo, nog vet vi alla att min lilla alien-et-hockeypuck-Pod har haft ett fantastiskt framgångsrikt år i showringen, som en riktig saga   Och nog har man väl, som inbiten utställningsnörd tack vare andra ännu värre inbitna nördar, haft ett hum att hon legat högt på SVERAKS Årets-katt-lista. Nu är äntligen resultatet offentligjort och Dolly, SE* Amor Regis Charisma, kan numera titulera sig:  


  Årets katt 3-10 månader 2011  


National Winner 2011


På 282,23 poäng 


Dollan med sina första BIS-pokaler på SKK förra året   


 

Och så en lite mer uppdaterad idolbild. Hon lyckades även klättra upp på en fjärde plats av de vuxna honorna på de fyra BIS hon hann ta som vuxen! Lööööv jo so much, bästaste Poden!     



Stort grattis också till "great grandma" Birgitta Karlsson som fött upp det lilla skrället, och vi skickar en stor kram till familjen Gandalf och Shawnee som även de storstilar på listan! Devsar i framkant minsann! Och ja... Det kommer en presentation av alla vinnare i kategori 3 så småningom   


















Av Sofia - 23 januari 2012 16:32


 

Well, screentryck på schemat idag (exempel ovan), tillsammans med grafikeleverna. Det visade sig dock att tryckerikonst inte uppnås utan ett stort mått av snickerikonst, vilket vi snart blev varse om då vi skeppades ner i skolans verkstad. Genomgången handlade om hur man mäter upp träplankor och skruvar ihop en ram, med förborrning, limning, skruvning... MY GOD! Om det är någonting jag aldrig haft tålamod för är det just mätande, måttande och snickrande överlag... En hel flock ivriga och naiva esteter med vilda visioner om fancy tryckmönster som skulle skapas blev alltså abrupt ryckta ur sin flumbubbla och utplacerade med skruvdragare i händerna framför arbetsbönkar...   Nåja, långt ifrån helt perfekt blev resultatet, ("vadå, man måste väl inte vara sååå noga?.. eh, oj då") men nu har vi i alla fall våra träramar som imorgon ska beklädas med väv... och först vecka 7 blir det till att verkställa själva tryckandet, på glas och keramik. Mycket spännande, stay tuned för mer info!

Av Sofia - 23 januari 2012 12:00


Nu kör vi en liten oseriös gissningslek för att underhålla er med under denna måndag. Det kan ju bli allt för långtråkigt på jobbet/i skolan annars. Dagens hemliga person ni ska luska fram är någon i kattvärlden som många av oss känner både utan och innan, så att säga...  Ni får två bildledtrådar, bara att sätta igång och gissa! ;)


Nr 1: 



Nr 2:



...

Av Sofia - 22 januari 2012 17:14





 

S*Kungsgardencats El Nino


Medan Blekingebon är och solar sig i Stockholm har jag och devsarna passat på att beblanda oss med bengalflocken i Flyinge. Söndagen har varit en mycket lugn och händelselös dag, med sovande katter i alla vrår och stora mängder ledig tid att ägna åt lagom icke-ansträngande söndagsnöjen. Det vill säga tv, dator och wordfeud, samt äta kanelbullar... Japp, det är så man laddar batterierna inför det tidiga passet på skolan imorrn! Brrrr, upp halv sju... Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll och avslut på helgen! 



 

S*Kungsgardencats Kanelbullar  

 

Av Sofia - 22 januari 2012 10:07



Ralph två månader


Som ni kanske läst så har Dolly kärat ner sig i en liten liten devon som bor med sin uppfödare och devonfamilj i Kiev. Ja, alltså, det är ju inte bara Dolly då som fallit utan vi allihopa, och det är med MYCKET otålig förväntan som vi ser fram emot hans ankomst i början av sommaren   Vi är mycket stolta och glada att uppfödare Nataliya anförtror oss denna lilla bedårande alien! 




Själv har jag länge varit förtjust i de vita devsarna men färgen brukar ju liksom få vika undan för andra kriterier som är mer betydelsefulla, så vilken lyckträff när allt faller på plats med Ralph och han dessutom är VIT! Mums!     Vi får hoppas att allt går som planerat och att vi i framtiden ser små mini Ralph-Podar..


Uppfödningen heter Jabulani, där kan man kika på pappa Oliver och mamma Pipi Rex, http://jabulani.com.ua/ 

Av Sofia - 21 januari 2012 12:15


  


Dolly tycker att Devs får liiite väl mkt uppmärksamhet på den nya hedearn   Hon hälsar att livet är allt bra orättvist ibland... 

Presentation


En blogg av mig, Fifi 20 år, och mötet mellan mina olika intressen. Välkommen att kika runt!

Vill du följa min blogg?

Sök i bloggen

Läs gärna!

Kategorier

Dont forget...

Photobucket

at:

 

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv

Bloggtrafik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skapa flashcards