Direktlänk till inlägg 20 januari 2011
Semlor är omdiskuterade. De klarar sig inte undan en och annan dispyt varje år. Antingen gäller det när man får och inte får äta dem, hur de ska vara sammansatta eller hur de ska ätas. För ett par dagar sen tillkom ytterligare en liten aspekt att argumentera om för den uppkäftiga; Vad är egentligen en hembakad semla? Naturligtvis var det stackars Johan som hamnade mitt i skottlinjen...
Johan: Jag bakade egna semlor häromdagen
Mamma: Bakade? Säkert...
Johan: Eller ja okej, vetebullarna var köpta...
Jag: Du satte alltså ihop dem, då bakade du ju inte!
Johan: Näe okej jag vet, det är fusk, men Sofie, hon gör minsann egna! Jättegoda dessutom!
Mamma: Okej hon bakar bröden menar du?
Johan: Ja och jag tror hon gör mandelmassan också...
Jag: Fast egentligen... Hur stor del av degen har hon gjort själv då?
Mamma: Ja precis, var kommer mjölet ifrån, är inte det köpt kanske?
Johan: Men daah!
Jag: Eller maler hon säden själv?
Mamma: Ja liksom, och odlat vetet har hon såklart inte gjort heller?
Johan: Men ni är ju störda, nej, såklart hon inte odlar själv!
Jag: Kardemumma? Ägg? Grädden? Har hon egna höns och kor också?
Johan: Nej det är ju köpt såklart...
Mamma: Precis! Och kardemumma? Mandlar? Var får hon sockret ifrån?
Johan: Men alltså...
Jag: Såå vilken del av semlorna kallar du egentligen hemgjorda?
Mamma; Hon sätter ju bara ihop massa färdiga saker... Precis som du...
Johan: Ni är ju sjuka! Okej, om det ska vara så så är de väl inte hemgjorda då... *mutter mutter*
Jag och mamma fnissar nöjt och elakt. Precis så hemska kan vi vara ;) Det är förstås inget illa menat mot Sofies fantastiska semlor, utan bara en anledning att jävlas lite! Just nu gräddar faktiskt mamma sådana "hemgjorda" vetebullar till semlor i ugnen.. lol...
Jo här i Karlskrona är sniglarna lika sjuka som vanligt... Den här lealösa spinnande damen ska dessutom med ner till Skåne i eftermidda, Kurr kurr!...