Fifi of Kungsgarden

Alla inlägg under oktober 2010

Av Sofia - 21 oktober 2010 13:35



Tillslut hittade jag min blåa kjol! Laddar även upp en Sneak-Peak på den nyinköpta klänningen som jag tänkte ha på mig på lördagkvällens middag... Då ska vi nämligen umgås med en hel drös andra bengalmänniskor, såväl svenska som franska...  


    


Av Sofia - 20 oktober 2010 18:32

Ibland tar jag på mig förklädet och mjölar ner händerna för att åstadkomma någonting i köket. Nej, mat fixar jag inte, men godsaker oh yes! 


  

Äpplen


 

Skala dom!


Skiva dom, I löööv äppelskivare!


Hela högen samlad


In i ugnen med kanel, socker och smör...


Mjuka och redo för pajskal


Deg av havregryn, socker, smör och mjöl smulas över äpplena...


Et Voilá, efter en stund till i ugnen!


Ingen vidare bild eftersom det kom ånga på linsen från den rykande varma pajen... Men ni fattar ;) Yummyyyyyy...


Av Sofia - 20 oktober 2010 16:18


  


Idag på schemat stod en två timmars föreläsning om Dante Alighieri och hans Gudomliga Komedi. Jag kanske är lite nördig (okej, mycket), men jag har sedan första stunden jag hörde talas om Dante varit fascinerad av hans författarskap. Därför kan ni föreställa er att jag var som en studsboll i förmiddags precis innan den efterlängtade föreläsningen. Mina kursare blängde misstroget på mig då det kom fram att jag inte bara läst det obligatoriska utdraget utan även alla övriga texter av Dante som stod att finna i vår Antologibok. Yeah, I know I'm weird, fråga mig inte varför jag hängt upp mig så just på honom... Men föreläsningen var hursomhelst spännande och levde upp till mina förväntningar! 


  

Flitigt antecknande...


   

Idel öra...


  

Joo, jag lovar att mina klasskamrater är precis lika entusiastiska som jag, dom har bara en neutral utstrålning...


Avslutningsvis fick vi se en liten trailer av ett tv-spel som baserats på Dantes helvete... Och lite roligt är det allt! 



Av Sofia - 18 oktober 2010 18:10


  

Imorse såg jag en älg!!!


Av Sofia - 18 oktober 2010 11:50

I lördags var vi över i Danmark på en endagarsutställning. Klubben hade utropat Halloweentema och höll sannerligen vad de lovat. Överallt man vände sig i hallen möttes man av pumpor, dödskallar och fladdermöss. Scenen på vilken finalerna hölls var noga utsmyckad med spindelväv och andra creepy detaljer. Även om dagen blev lång hade vi det trevligt; Det var för en gångs skull många goa svenska kattmänniskor som dragit över sundet! 


  

Tidig morgon for vi över Danmarks alla broar ut till Kolding...


  

Och fick ett trevligt bemötande redan i incheckningen!


  

Fladdermöss...


  

Pumpor...


   Pimpat var det överallt!


   Scenen som skrämde både katter och besökare


  

Ögonen blinkade till och med!


Pers och Sabinas tiger var som vanligt medsläpad...


Spindel


  

Ytterligare en trevlig filur


  

Trots skräckupplevelser fick vi i oss en mumsig dansk frukost!


  

En till läskig halloweengubbe... Oj, nej det var ju bara Per som taktiskt kollar in konkurrenterna   


  

I en som allt annat skräckinjagande katalog!


  

Första katterna på bordet var en liten snigelhög!


 

Tiger förärade Kolding med sitt besök och hade naturligtvis ballaste halsbandet


 

Och inte bara katterna var utklädda


Slutligen var det dags för vad alla väntat på...!


  

Champagne och kanelbullar!


  

Mamma och Sus plus Pers öra... lol


  

Under panelen hjälpte dock inte sockret längre utan det var tunga ögonlock hos flera...      


Av Sofia - 15 oktober 2010 18:19

 

Låt er inte luras av ett oskyldigt yttre...


Med en mamma som min får man vänja sig vid ett och annat. Efter ett par år av kattresor tillsammans har jag mer eller mindre frivilligt (mindre) fått reda på en hel del stuff som rent logiskt borde vara preskriberat för en förälders ungar. Det positiva i kråksången är att jag numera är tämligen avtrubbad och få saker som uttalas under såväl oskyldiga former som under samvetslösa vinkvällar berör mig nämnvärt.


Ett roligt exempel på att vara dotter till Ullis KanelBullis af Kungsgaarden är att man får vänja sig vid att vara ett fullt dugligt handelsobjekt. Hittills har jag bland annat blivit bortdealad till en uppfödare i Riga mot två leoparder, utlovad som sällskap under en dag mot att någon bygger hankattshus av vårt stall och ständigt påtänkt som  nattlig muta till de domare som inte är tillräckligt svaga för bengaler. Med mera. och ännu mera...   


Senast idag såg jag hur mamma och Coopers uppfödare Gail glatt planerar inför framtida avelsarbete i ett mail. Gail har nämligen en son vid namn Ryan som utbildar sig till brandman...


Från Gail:

Ryan finish with his internship today!!!!   That mean now he wait to take his boards for getting his license ... then he must look for work and get very rich so he can come to Sweden and sweep the beautiful Ms. Fifiona off her feet :)    Oh I just so wish that we could get these two together ... how are we ever going to make those beautiful grandkids ... the ones without spots ????  hahaha

Mamma:

Oh I forgot the most important stuff! RYAN!
Please congrats him to his successful schooling and tell him he hurry getting on a plane to catch this young girl so we can start breeding them =)))) 
 

Nå, det är ju intressant att nån planerar ens framtid när man själv inte hunnit så långt   ... Eller kanske ett tecken på att jag borde smita långt bort medan jag fortfarande kan? För jag kan väl fortfarande, eh, och blir inte inlåst i en skrubb nån stans...I hope...


Ullis KanelBullis är nämligen inte så beskedlig som hon ser ut...   Det är lätt att låta sig förföras av hennes bakverk som ni alla säkert vet... Ni träffar oss och en hel hög kanelbullar i Kolding imorrn! See yaa!

Av Sofia - 12 oktober 2010 20:41


  


Suck ja, det har visat sig vara något av en omöjlighet att få tag i en sådan blå kjol jag är ute efter. Som vanligt när man är ute efter något specifikt, alltså. För kjolar finns det gott om, det hänger rad efter rad med olika modeller i butikerna och under rea-skyltarna, men tror ni en endaste stackars liten kjol orkar vara blå? Nej, röda, gröna, rosa, vita, svarta, gula - Exakt alla färger finns utom den jag är ute efter! Jag är fullkomligt övertygad om att jag såg klockade blå kjolar så sent som för en månad sedan precis innan jag visste om att jag behövde en, och ännu säkrare är jag på att det kommer dyka upp ett enormt utbud av kjolar i olika blå nyanser och modeller så fort vi kommer tillbaka från Frankrike! Jag har till och med svalt min stolhet och checkat utbudet inne på Gina Tricot, vilket jag som ganska väntat var inte hade något för. Nåja, skam den som ger sig, finns fortfarande ett par affärer som jag inte scannat igenom...


För övrigt anser jag att jag borde vara fritt sponsrad av Topshop och alltså utan begränsningar få plocka med mig precis allt vad jag ville ha därifrån! Jag har idag mellan romersk-litteratur läsandet hunnit kära ner mig i ett flertal underbara tingestar stämplade ej plånboksvänliga... Och jag är rätt övertygad om att plånboken kommer få lida, för hur kan man motstå ett par gröna gummi-vinterstövlar eller för den delen allt annat som ropar på mig inifrån butiken just nu? 

Av Sofia - 8 oktober 2010 19:03

Lite efterfirande av kanelbullens dag och förfirande inför Hässleholm i helgen. Sötnosarna Per och Sabina tittade förbi för att hämta upp lite grejer som legat här sedan senaste resan tillsammans och passade naturligtvis på att tagga lite inför imorrn! Det blir dock fokus på assistentgången den här helgen då jag imorrn åker själv utan katt och på söndag tar med bara någon av småtjejerna. Desto mer tid över åt att klappa fina katter (assistentburet) och socialisera med goa kattvänner!



Såhär glad blir man av att hälsa på hos Kungsgarden!



... Och såhär fullt var inte fatet längre när gästerna hade åkt hem igen!   


Presentation


En blogg av mig, Fifi 20 år, och mötet mellan mina olika intressen. Välkommen att kika runt!

Vill du följa min blogg?

Sök i bloggen

Läs gärna!

Kategorier

Dont forget...

Photobucket

at:

 

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv

Bloggtrafik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skapa flashcards