Fifi of Kungsgarden

Alla inlägg under juni 2010

Av Sofia - 14 juni 2010 16:46

 


Kommer ni ihåg de framgångsrika ungdjuren jag nämnde i ett tidigare inlägg?

I helgen fortsatte ett par av dessa sina bravader och vi fick två nya Junior Winners i Sverige; SE*Romanenkos Omega by Siddharta samt SE*Pagngles Love is All Around. Båda kissarna blev BIS båda dagar, Omega i Juniorklassen och "Masken" som kattunge. Otroliga prestationer på väldigt kort tid av dessa bebisar! Grattis alla stolta hussar och mattar!         Och farliga konkurrenter på SWS'10 i höst...


För övrigt var det en mycket trevlig helg på Elfsborgskatten, i mycket trevligt sällskap!   Tusen tack Per och Sabina för ypperligt omhändertagande! Cooper skall väl också få ett omnämnande i bloggen som lyckades ta BIV-T och BIS båda dagar, den kissen fortsätter att skämma bort oss...    Nästa helg blir det Uppsala kattklubb och tåg upp till Gabi i Stockholm. Lämnar kissarna hemma och ska enbrt jobba som assistent. Jo det förstås, lilla Nala åker ju med på tåget för att förenas med sin nya matte på utställningen!   


P.s: Ett stort långfinger till de kräk till människor som uppenbarligen inte har något emot att visa öppet för alla omkring sig vilken brist på liv de har, utan bara är ute efter att hävda sig genom att trycka ner andra.   

Av Sofia - 7 juni 2010 18:40


      


Det har pratats en hel del den senaste tiden om att mamma får snygga bengalkatter slängda till sig från höger och vänster, i form av gåvor och erbjudanden. Men inte att förglömma, så är denna flicka, Darling, en present till mig och enbart mig av Gail på Absolutely! Eftersom jag gillade henne så mycket.. Så nu ska hon bara hit också!     

Av Sofia - 7 juni 2010 14:04

Ja, jag veeet att ni vill höra om balen nu. Ni får ursäkta dröjsmålet, men det tog ett par dagar att lokalisera sig själv och få ordning på verkligheten efter denna balnatt. Dels var jag, och är fortfarande, sjuk i någon influensa, och så var vi dessutom uppe hela natten så dygnen har blivit lite omvända. Men i alla fall. Här kommer lite rapport från Spykens bal 2010!   


 


Till att börja med finns det ingen bal som kan slå Spykens bal. Hela stämningen, arrangemanget, alla glada människor; No way att de andra gymnasieskolorna kan mäta sig med det. Vi hade dessutom strålande sol och inte regn som så många andra hade. Jag och Malin började pimpningen av oss själva hemma hos hennes snälla kompis David, som passande nog har lägenhet i Lund. Föga förvånande blev vi lite sena till fördrinken på Grand Hotel, men det var inte direkt någon katastrof. Minglet var i full gång och glädjetjut hördes om vart annat när kompisar hittade varandra. På andra sidan avspärrningarna stod tappra mammor, släktingar och vänner för att föreviga ögonblicket. Efter en timme ungefär förflyttade sig balgänget in på Grand Hotel för att fortsätta kvällen själva. (Och kunna spåra ur i äkta student-anda utan bevakning från lärare och päron)


Okej, inte HELT utan övervakning riktigt än förstås. För en liten skara lärare deltog i balandet, vilket ledde till en del spännande situationer. Som ett exempel försökte en av mina klasskamrater övertala vår gamla mattelärare att shotta med honom, jag vet dock inte hur det gick.. Men nice try!     


 

Malin och jag; Bordsgrannar så väl som baldejter!


 


Till middag serverades lax, tupp och panacotta. Inte jättespännande men väl ätbart. Ett gäng skrålande sjungande människor höll en liten konsert för oss under efterrätten, med dragspel och alles.


 

Having a good time


Kvällen förflöt under mera mingel, dans och musik. Kamratligheten var på topp och efter midnatt bar det av till Tegnérs matsalar där skorna sparkades av, kjolarna drogs upp och balglansen byttes mot partyanda. Vid tretiden var det dags för efter-efterfesten på själva Spyken, där matsalen gjorts om till ett dansgolv med ljus och musik därefter. Vid det här laget hade folk börjat däcka lite här och där. Det fanns till exempel ett bord där sex tjejer låg och sov. Själv varvade jag och Anneli dans med att gå och sätta oss kvidandes över våra ömma fötter. Så småningom ljusnade det och man kunde se den totala nedskräpningen av Spykens skolgård.


 

Tegnérs


     

Spykens bal.. förlåt matsal! (Och nej jag dansar inte med händerna på öronen, vi var på väg ut och passerade högtalarna..)


Sista stoppet, vid sju på morgonen, var frukost på Grand Hotel. Haltandes och halvt döda tog sig flocken tillbaka till ursprungsplatsen. Nu kunde man se att vi festat hela natten, energin var minst sagt låg på många ställen och folk började droppa av. En liten tapper grupp fortsatte efter frukosten tillbaka till Spyken för att genomföra det traditionsenliga spykentåget; Det vill säga dansa på borden i alla klassrum och se till att inga lektioner kunde genomföras. Själv, tillsammans med många andra, åkte jag hem med fötter som knappt bar mig längre och i ett zombie-aktigt tillstånd. Notering inför studenten; Välj bekväma skor...


    

Sömnbristen tar ut sin rätt under frukosten...


 

... Och efter   


Men det var en mycket oförglömlig natt! Jag vet inte exakt vems bilder jag har snott, det kryllar av foton på FB, så om ni vill se mer är det bara att ta en sväng förbi där    Nu är det bara att ladda om inför studenten på torsdag! Ni kommer väl förbi Flyinge då!

Av Sofia - 1 juni 2010 17:46

  


Största delen av dagen idag har ägnats åt att hänga inne på Kicks och välja ut makeup till balen på torsdag. Tankarna kretsade kring rosa-corall-aprikos-beige om det nu finns en sådan färg, och den rätta ögonskuggan skulle väljas ut. Efter åtskilliga provningar av olika märken och nyanser föll valet tillsist på en trio-skugga från Smashbox, då mamma och jag enats om att "Ögonlocket såg ju lite mer utbuktande ut" med just den skuggan än med någon annan.. Don't ask  , men billigare snarlika alternativ föll bort just på grund av den anledningen. Även primer (som ju alla tjatar om), foundation, läppglans, lösnaglar och hårnålar inhandlades. Min plånbok ryckte i kramper när det var dags att betala, den är då inte van att hosta upp så mycket pengar för skönhetsprodukter. Den öppnar sig betydligt mer vant och smärtfritt för ställen som Topshop...


Men den största överraskningen kom när kassörskan hasplade ur sig något om att det ingick en present från Dior när man handlat för en viss summa pengar. Utanför affären slet vi upp den lilla asken ur påsen, bara för att konstatera att det var en dosa med ögonskuggor i fem olika ROSA nyanser. Misstroget höll jag upp min lilla trio med rosa ögonskuggor från Smashbox och kunde konstatera att jodå, de var nästan identiskt lika!  Well, nu är jag hemma igen, förkyld och ungefär 7 rosa ögonskuggor rikare. Det kanske inte var riktigt planerat.   

Av Sofia - 1 juni 2010 11:53

Under vintern och våren har vi fått se många nya barnstjärnor poppa upp på kattutställningar. Importer samt Sverigefödda, har antingen redan visat framfötterna eller ligger fortfarande precis i startgroparna för en lysande showkarriär.

Här har vi ett litet urval av katter i kategori 3 att hålla ett öga på för framtiden!   


S*Pagngles Love is all around, OCI b 24

 

  

(Foto: S*Junglespots)


Den här stiliga killen, "Mask", son till årets ungdjur 2009; S*Coco-Donnas Burning Love JW, har redan hunnit med att ta hem tre BIS innan sex månaders ålder. Ägare satsar givetvis på en Junior Winner titel. Strax en konkurrent i Juniorklassen, så håll utkik!

 

Ses mest på utställningar: Runt Västkusten och Skåne, men kan även dyka upp i Stockholmstrakten.


DK*Øjenfryds Ehab 4 Junglespots, OCI n 24


  

(Foto: S*Junglespots)

Ännu en lovande Ocicat kille, som hittills i sin showkarriär fightats mot S*Pagngles Love is all around i finalerna. Ehab, AKA Izak, är danskfödd och barnbarn till EC S*Junglespots Coronado DSM DVM, som flera år i rad varit i topp på SVERAKS årets-katt lista. Izak har tagit BIV mot fullvuxna ocikatter samt varit Nominerad till final ett flertal gånger. En kille med en extrem look och kropp som definitivt har en framtid i rampljuset!


Ses mest på utställningar: Runt Skåne, men även Västkusten och lite Östkusten


S* Romanenkos Omega by Siddharta, RUS

 

  

(Foto: S*Romanenkos)

Denna lilla rysstös har ännu inte hunnit bli stor på jorden, men är redan en stor stjärna. Efter att precis ha gått upp i juniorklassen har hon tagit 4 BIS och ett BOB. Hennes mamma är S*Romanenkos Maxinja Naida JW, och det verkar som att Omega går i samma fotspår, med bara ett BIS kvar till Junior Winner. Ryssarna spås bli en av de vinstrika raserna år 2010.


Ses mest på utställning: Mellansverige, Skåne och Stockholm.


S*Leopardettes Doreen Defender JW, BEN n22

 

 


Dorre är den senaste tjejen som kan sälla sig till skaran av framgångsrika bengaler. Hennes genombrott kom då hon som kattunge tog hem titeln "Bästa bengal totalt" på bengalspecialen i Stockolm tidigare i år, samtidigt som hon vann BIS båda dagar på samma utställning. Sedan dess har vinsterna fortsatt rulla in och Doreen blev JW på Sundsvalls Kattklubb förra helgen, endast sju månader gammal. En tjej vi lär se mer av framöver!


Ses mest på utställning: Norrland samt Stockholm med omnejd.


Det var ett litet gäng barnstjärnor. Passa på att säga hej om ni träffar dom på en utställning   


Fortsättning följer med fler katter värda att uppmärksamma!   








Presentation


En blogg av mig, Fifi 20 år, och mötet mellan mina olika intressen. Välkommen att kika runt!

Vill du följa min blogg?

Sök i bloggen

Läs gärna!

Kategorier

Dont forget...

Photobucket

at:

 

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggtrafik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ovido - Quiz & Flashcards